Link: Atheists met Orthodoxy – When atheists met Orthodoxy Heaven flowered

http://atheistsmetorthodoxy.wordpress.com

Atheists met Orthodoxy

╰⊰¸¸.•¨*

When atheists met Orthodoxy Heaven flowered

Advertisements

Μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης: Ένας άθεος Χίππυς συναντάει την Ορθοδοξία κι ο Ουρανός ανθίζει ╰⊰¸¸.•¨* Συνέντευξη στον Αρχιμανδρίτη π. Αμβρόσιο Γκουρβέλο – Λύχνος TV

http://atheistsmetorthodoxy.wordrpess.com

ATHEISTS MET ORTHODOXY

4248_spanoudakis02.jpg

Μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης:

Ένας άθεος Χίππυς συναντάει την Ορθοδοξία κι ο Ουρανός ανθίζει

╰⊰¸¸.•¨*

Συνέντευξη στον Αρχιμανδρίτη π. Αμβρόσιο Γκουρβέλο

23 Νοεμβρίου 2013 – Λύχνος TV

Ο Έλληνας Μουσικος & συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης αρχικά σπούδασε κλασική κιθάρα. Αρχικά ασχολήθηκε με την μουσική ποπ, αλλά αργότερα συνέχισε τις κλασικές σπουδές του στην Ακαδημία του Würzburg με τον Bertold Hummel και αργότερα στην Αθήνα με τον Κωνσταντίνο Κυδωνιάτη. Αργότερα ασχολήθηκε με τη βυζαντινή μουσική. Έχει κυκλοφορήσει αρκετούς προσωπικούς δίσκους και έχει γράψει τραγούδια που ερμήνευσαν διάφοροι καλλιτέχνες. Η μουσική του Σπανουδάκη χαρακτηρίζεται από τις ροκ, κλασικές και βυζαντινές μουσικές επιρροές του.

Γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1948 στην Αθήνα και από μικρή ηλικία η μουσική ήταν το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής του. Σαν παιδί, ασχολήθηκε με τη κλασική μουσική (κιθάρα και θεωρία) με τον καθηγητή Χαράλαμπο Εκμεκτσόγλου. Έπειτα, ως έφηβος στη δεκαετία του ’60 και του ’70, έπαιζε μπάσο και πλήκτρα σε κάποια συγκροτήματα στην Αθήνα, στο Παρίσι και τελικώς στο Λονδίνο, όπου έζησε αρκετά χρόνια και ηχογράφησε τους πρώτους του δίσκους.

Δισκογραφία

1970 – Beautiful Lies (Γαλλία)

1974 – Looking Back (Ελλάδα)

1977 – Στον Πρώτο Μουσικό

1977 – MARAN ATHA

1977 – Η συντροφιά του Νέστορα

1978 – Τα χρώματα της Ίριδος / Προμηθέας σε δεύτερο πρόσωπο

1982 – Άγγελος

1984 – ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

1985 – 7 ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ

1985 – Πέτρινα Χρόνια

1986 – KONTRAMPANTO

1987 – KAΘ´ΟΔΟΝ

1988 – Η φανέλα με το 9

1988 – Πινγκ Πονγκ

1988 – Ω Γλυκύ μου έαρ

1988 – ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

1989 – TANIRAMA

1989 – ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΑΠ ΤΗΝ ΑΜΜΟ

1989 – PING PONG

1990 – ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ

1990 – ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

1991 – Άντε γειά

1991 – ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

1992 – ΕΠΑΦΗ

Πηγή: Wikipedia

Klaus Kenneth: Les Démons, Mère Thérésa et moi – Vidéo

http://franceofmyheart.wordpress.com

FRANCE OF MY HEART

Klaus Kenneth: Les Démons, Mère Thérésa et moi

Après une enfance très difficile, Klaus a cherché la vérité dans l’hindouisme et le bouddhisme. Il a fini par rencontrer mère Thérésa à Calcutta qui lui a dit de chercher dans son cœur. Là il a trouvé…